31/03/2020

L"alcaldessa demana unir esforços per a garantir l"assistència a persones sense llar durant la crisi sanitària i social

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut aquest dimarts una reunió per videoconferència amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en la qual han participat també l'alcalde de València, Joan Ribó, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, i el d'Elx, Carlos González. Durant aquesta trobada s'ha presentat el Pla de Suport i Coordinació Municipal posat en marxa per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències amb la finalitat de reforçar la col·laboració de tots els recursos tècnics i humans per a garantir les necessitats bàsiques de la població. En la reunió, l'alcaldessa ha explicat les actuacions que s'estan realitzant des de diferents àrees municipals i ha traslladat la necessitat de sumar esforços entre administracions per a garantir l'assistència a les persones sense llar durant la crisi per coronavirus.

"Una de les principals prioritats de l'Ajuntament de Castelló ha sigut la d'ampliar i garantir l'assistència social de la ciutadania davant la crisi de la covid-19. Per això, vam posar en marxa des del primer moment un Servei d'Emergència Social que cada dia atén en els seus domicilis a les persones majors, dependents i més vulnerables davant el coronavirus", ha apuntat Marco. En aquest sentit, l'alcaldessa ha valorat positivament el pla que implicarà un reforç de la col·laboració entre efectius i recursos entre totes dues administracions per a fer front a les necessitats de la població. A més, Marco ha recalcat en la trobada la necessitat de unir esforços per a garantir l'atenció a les persones sense llar mentre dure aquesta crisi sanitària i social.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que l'Ajuntament de Castelló ha habilitat un alberg provisional per a duplicar la capacitat de l'actual alberg municipal i garantir l'atenció de les persones sense llar mentre dure la crisi per coronavirus. Aquesta situació, sumada als episodis d'inclemències meteorològiques i al tancament de parcs i instal·lacions públiques, està repercutint en un augment de demanda d'aquesta mena de recursos. "És per això que necessitem que totes les administracions conjuminem esforços per a donar resposta a les necessitats dels més vulnerables", ha apuntat.

El Pla de Suport i Coordinació Municipal implica la participació a la província de Castelló de 997 Policies Locals, 113 efectius de Protecció Civil, 17 unitats del servei de bombers forestals i 19 agrupacions locals de Creu Roja.

En aquest sentit, el Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) de Castelló realitza actuacions de desinfecció diària de vehicles i dependències pròpies del servei, així com dels equips individuals i comuns. També ha actuat en la desinfecció de dependències municipals, vehicles de la Policia Local, Policia Nacional, Policia Autonòmica i ambulàncies.

El personal del cos municipal de bombers i de l'Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil ha realitzat a més tasques com el repartiment a domicili de 30 kits de medicaments a pacients oncològics de l'Hospital Provincial; ha preparat i repartit pantalles de protecció per a sanitaris dels hospitals; ha participat en el muntatge de llits per a l'alberg provisional de persones sense llar i ha col·laborat amb l'UME en matèria de formació de voluntariat per a la desinfecció viària i d'instal·lacions.

Per part seua, la Policia Local ha realitzat més de 360 denúncies per incompliments de les restriccions contemplades en el Reial decret d'estat d'alarma per coronavirus i realitzat sis detencions.