05/12/2015
L'alcaldessa ha visitat el barri per a conèixer de primera mà la seua situació i ha escoltat les reivindicacions de les entitats socials que treballen en el mateix.
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social, José Luis López, han visitat aquesta setmana el Grup San Lorenzo. Durant diverses hores, Marco ha recorregut tota la zona i ha pogut conèixer de primera mà la situació del centre de salut, el centre cívic, el col•legi de primària, els habitatges socials de la plaça Urban i l'estat del barri en general.
A més de visitar el barri, l'alcaldessa ha mantingut una reunió de treball amb representants de totes les entitats socials i educatives que treballen en San Lorenzo: els Serveis Socials Municipals, el Servei Psicopedagògic d'Atenció al Menor, Cáritas Diocesana i Cárites Interparroquial, Universitat Jaume I, Escola Infantil Els Duendes, Fundación Secretariado Gitano, Servei de Suport i Orientació al Menor, Associació de Dones de San Lorenzo, Associació de Majors i la recentment creada Associació de Mares i Pares del CEIP Carles Selma.
En la reunió, Amparo Marco ha agraït a tots ells la important labor que realitzen per a millorar la integració i la convivència en el Grup San Lorenzo i ha explicat que "per al Govern Local és un barri d'actuació prioritària. Volem posar en valor el vostre barri i per a açò hem de treballar units, conteu amb el suport de l'ajuntament perquè la nostra prioritat absoluta és millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes" ha afegit.
Les principals reivindicacions que han traslladat els diferents col•lectius a l'alcaldessa han sigut la necessitat de millorar la neteja del barri, la renovació del mobiliari urbà, la millora del transport públic amb la resta de la ciutat, la creació d'algun centre juvenil amb connexió a internet per a traure als més joves del carrer o l'adequació dels habitatges socials de la zona Urban. Quant a necessitats educatives, diferents col•lectius han sol•licitat a l'alcaldessa que intervinga per a aconseguir l'obertura d'un Aula de l'Escola de Formació per a Adults en el barri, ja que hi ha un important col•lectiu de joves sense cap formació, la qual cosa propicia l'exclusió social, la falta d'oportunitats laborals i la xicoteta delinqüència. A més d'aquesta EPA, els representants socials també han proposat a Marco que l'ajuntament impulse Aules de Formació per a Pares amb l'objectiu d'educar-los en temes com la cura i alimentació dels seus fills o la importància de cuidar i respectar el seu entorn.
L'alcaldessa s'ha compromès a estudiar totes les reivindicacions que li han traslladat els veïns i veïnes, i amb especial celeritat les qüestions de competència municipal com la millora de la neteja del barri, la renovació del mobiliari urbà o el servei de transport públic. Quant als habitatges socials del grup, Amparo Marco ha explicat que ha traslladat aquesta qüestió a l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), organisme que ja s'ha compromès a rehabilitar 161 habitatges i a posar ordre i control en l'assignació de les mateixes.
Finalment, Marco ha explicat que l'Ajuntament de Castelló també estudiarà la realització d'activitats formatives en el barri i ha explicat que en 2016 el consistori compta amb una important partida pressupostària dins del Pacte Local per l'Ocupació per a destinar a formació.