28/11/2015

visita facsa 1(1).jpg

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, acompanyada pels regidors d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Rafael Simó, i de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha visitat aquesta setmana el nou projecte educatiu i de sensibilització ambiental de FACSA "El Curs de l'Aigua", una iniciativa orientada a escolars de primària. L'alcaldessa ha coincidit amb els alumnes del CEIP Gaetà Huguet en el nou centre, un programa bilingüe (castellà i valencià), de caràcter didàctic i divulgatiu que cerca generar consciència sobre la importància de l'aigua com a recurs natural bàsic per a la vida, sobre el seu ús responsable i també, explicar de manera pedagògica el cicle integral de l'aigua al públic infantil.

Amparo Marco ha agraït la labor social i educativa que realitza FACSA i ha posat en valor la importància de "realitzar campanyes de conscienciació i sensibilització en matèria mitjà ambiental dirigida als més xicotets. És fonamental que tots prenguem consciència de la importància de cuidar els nostres recursos naturals i de respectar el nostre entorn, i açò només es pot aconseguir a través de l'educació" ha afegit.

Per la seua banda, Enrique Gimeno, president de FACSA ha apuntat que "estem plenament convençuts que les noves generacions són les que portaran el canvi. Són fonamentals per a seguir cuidant el medi ambient i per a generar consciència col•lectiva". "FACSA ha desenvolupat aquest projecte per a conscienciar a la societat i per a trobar la forma de comprendre i aprofitar l'aigua, un recurs vital i escàs" ha afegit.

Realitat augmentada, animació 3D, APP, noves tecnologies i experiments són part de les activitats que donen formen al projecte, de gran caràcter interactiu i digital. Per a dissenyar-ho, FACSA ha pensant en els més xicotets, adaptant-se al seu currículum escolar i cercant el millor camí perquè aquests es divertisquen i aprenguen al mateix temps.

"Els que més saben de l'aigua" són cinc personatges animats que s'encarregaran d'explicar els aspectes més rellevants abanderats per FACSA en la gestió del cicle integral de l'aigua, així com les característiques de les diferents fases del cicle: captació, distribució, proveïment, sanejament, depuració i la reutilització.

Per a açò, personal tècnic qualificat de FACSA coordina les diferents activitats i tallers del curs en la nova aula dissenyada per a aquesta fi. Es tracta d'un nou espai, modern, versàtil i polivalent, dotat amb equip i infraestructures d'última generació.

Des de la seua engegada en el mes de novembre, més de 200 xiquets ja han visitat les instal•lacions i en fins al pròxim mes de gener ja hi ha confirmada l'assistència de 8 col•legis de Castelló i 450 escolars més. En un primer moment s'estan planificant totes les vistes dels centres educatius de la ciutat de Castelló però també es coordinaran en la resta de la província al costat de la col•laboració de Diputació de Castelló i en altres comunitats autònomes on FACSA està present.