12/04/2016

jornadas mediacion escolar(1).jpg

El regidor José Luis López inaugura unes jornades per a intercanviar experiències sobre mediació i aules de convivència.

El regidor de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló, José Luis López, ha inaugurat avui en la Universitat Jaume I la II Jornada de Mediació Escolar 2016 sota el títol Mediació escolar i aules de convivència: desenvolupament i enfocament des d'una perspectiva intercultural. Aquesta jornada permet generar un espai de trobada on l'alumnat i professorat dels diferents centres educatius formats en mediació escolar intercanvien les seues experiències, promou l'apoderament de l'alumnat mediador facilitant l'exposició de la seua labor en l'àmbit de la mediació com a bona pràctica o permet compartir propostes i intercanviar idees i opinions sobre la realitat existent en els equips de mediació escolar.

López ha mostrat el "total suport de l'Ajuntament de Castelló a la mediació escolar per la seua importància en l'àmbit educatiu però també com a valor social". L'edil ha afegit que "la mediació representa una educació en valors que va més enllà de la formació reglada" i ha assegurat que "gran part dels conflictes que es detecten en les aules poden resoldre mitjançant la mediació si s'aborden des de la base".

La jornada també ha servit per a analitzar quins aspectes necessiten aprofundir-se a fi de millorar la competència de l"estudiantat en la seua labor quotidiana com a mediadors en els centres escolars a més de crear un espai d'intercanvi d'experiències del professorat mediador en la gestió de les aules de convivència en els diferents centres educatius.

L'alumnat que ha participat exposant la seua experiència en l'àmbit de la mediació escolar pertany als col·legis Illes Columbretes, El Pinar i Sant Agustí i l'institut Ribalta. El professorat que ha participat en la taula redona realitza la seua labor docent i de mediació en els col·legis Sant Agustí i Illes Columbretes i en l'IES Ribalta.

A la vesprada, la jornada inclou la ponència formativa Lliçons apreses sobre mediació i ajuda entre iguals en un model integrat de millora de la convivència a càrrec de Juan Carlos Torrego, pioner en la implantació d'equips de mediació en els centres educatius des de la perspectiva del model integrat de millora de la convivència i també per ser el referent principal en matèria de mediació escolar.