21/02/2024
21 de febrer de 2024.- L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha reafirmat aquest matí “el suport incondicional de l'Ajuntament al sector ceràmic, reividicando més ajudes i posant en marxa iniciatives com impulsar nous usos i aplicacions de la ceràmica en l'entorn urbà”.
La primera edila ha expressat aquest compromís amb l'activitat taulellera durant la visita que ha realitzat aquest matí a la fira “The Perfect Mix Experience” de APE GRUPO i en la qual ha estat acompanyada pel regidor de Relacions Institucionals, Vicent Sales.
Carrasco ha posat l'accent que “Castelló és capital de la ceràmica. Una activitat que està, com cap altra relacionada amb la nostra història, amb la nostra cultura, amb la nostra manera de ser i de viure. La ceràmica mou el cor econòmic de Castelló. I són moltes, quasi 70.000 les famílies que depenen d'ella”.
La primera edil ha afirmat que el suport municipal es demostra “també amb iniciatives com impulsar nous usos i aplicacions de la ceràmica en l'entorn urbà. Incloent l'ús de ceràmica en els plecs dels projectes que promovem, la utilització de revestiments ceràmics en tota les obres que licitem o elevant-la a categoria d'art, com fem amb el Premi Nacional de Ceràmica ‘Ciutat de Castelló’, que entreguem dins del marc de la fira CEVISAMA de València”.
Carrasco ha insistit en què “volem convertir també la nostra ciutat en un ‘aparador urbà’ on aplicar totes eixes novetats. Un vertader laboratori per a les nostres empreses, i recuperarem eixe ‘City Lab’ que mostre que el nostre sector ceràmic està al capdavant en últimes tendències i que sap reinventar-se com ningú”.
Begoña Carrasco “estem acompanyant també a una empresa familiar com és APE GRUPO, que exporta a més de 120 països portant no sols el nom de Castelló pel món, sinó també el disseny, la innovació, el talent de la nostra terra més enllà de les nostres fronteres, ocupant més de 150 persones. Tot això el volem fer de la mà de les empreses, com APE GRUPO, que compten amb el talent local i que permeten crear ocupació estable i de qualitat a Castelló, que és la millor política social. A tota aquella empresa que vulga seguir aquesta dinàmica, des de l'Ajuntament de Castelló li posarem la ‘catifa roja perquè trobe el millor lloc a la nostra ciutat”.
Més ajudes al sector
L'alcaldessa ha recordat que “no som les administracions les que generem ocupació, sinó les empreses. I cada lloc de treball que genera en l'actualitat el clúster tauleller és una excel·lent notícia per a un sector que, tots els sabem, no està passant el seu millor moment, a causa d'amenaces com els preus desbocats de l'energia i conflictes internacionals, al que se suma la falta d'ajudes suficients per part del govern d'Espanya”.
Sobre aquest tema, Carrasco ha reivindicat més ajudes a la resta de les institucions “com les que ha anunciat el President de la Generalitat, Carlos Mazón, aportant ajudes per a la internacionalització i la difusió de tot el talent i innovació de la ceràmica. I se li demanem també al govern nacional, perquè han arribat ajudes escasses del 2022, i no hi ha hagut en 2023 ni les hi haurà 2024, a pesar que a Castelló tenim la major concentració d'empreses ceràmiques de tota Europa. La ceràmica necessita suport i atenció i no es pot mirar cap a un altre costat, perquè són moltes famílies les que depenen i molts llocs de treball el que estan en joc”.
Per part seua, el gerent de la APE GRUPO, José Miguel Pellicer, ha agraït la visita de l'alcaldessa de Castelló ha comentat que “és important que les institucions públiques coneguen aquest sector ceràmic de primera mà. Som punters i exemple mundial i una indústria d'avantguarda i és una llàstima que no es coneguen els seus problemes i es tracten com han d'abordar-se”.
Begoña Carrasco ha conclòs que “si a la ceràmica li va bé, a la ciutat de Castelló li va bé. I sempre és un motiu de satisfacció veure com una empresa familiar, amb més de 30 anys d'història, aconsegueix créixer, traspassar les nostres fronteres i crear ocupació i prosperitat a la nostra ciutat. I no hi ha millor política de benestar social que la creació d'ocupació. I si és en la ceràmica, molt millor”.