28/07/2021

Marco en la rdp sobre las Ayudas Parentesis.jpg

La segona fase compta amb un total de 3,5 milions en ajudes a distribuir entre persones autònomes o microempreses de la ciutat

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat fins hui un total de 821 subvencions sol·licitades per persones autònomes treballadores o microempreses dins de la segona fase de les ajudes del Pla Resistir el termini del qual va finalitzar el passat 8 de juliol. Fins al dia de hui, el consistori ha adjudicat ja 1,8 milions d'euros en noves ajudes als sectors afectats per les mesures i restriccions sanitàries per a contindre la propagació de la covid-19 dels 3,5 milions a distribuir dins d'aquesta segona convocatòria. Els serveis tècnics municipals continuen amb la tramitació de la resta de sol·licituds rebudes en aquesta segona convocatòria.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que l'Ajuntament ja va distribuir dos milions d'euros en la primera fase del Pla Resistir entre les petites empreses i persones autònomes de la ciutat que van patir les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia i de les mesures de prevenció per a contindre la seua propagació. "En total, tenint en compte aquest pla i els 1,4 milions que ja vam destinar l'any passat en ajudes al comerç, vam portar distribuïts 5,2 milions en ajudes a les petites empreses i persones autònomes de Castelló per a poder fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la crisi de la covid-19", ha afirmat Marco.

"Aquest govern municipal ha sigut i està sent sensible amb les petites empreses i sectors locals com el comerç de proximitat, per això estem prioritzant la tramitació d'aquestes ajudes que, a més, contribueixen a la reactivació del teixit socioeconòmic local", ha explicat.

Cal recordar que aquesta segona fase està dirigida a persones treballadores autònomes i microempreses de la ciutat de fins a 10 empleats i empleades d'aquells sectors afectats per la crisi de la covid-19 en una convocatòria que ha incorporat fins a 59 noves activitats econòmiques que no van poder ser incloses en la primera fase. També s'ha obert a aquells que, encara sent sectors subvencionables en la primera fase, no hagueren presentat la sol·licitud en la citada convocatòria.

El regidor d'Innovació Comercial, David Donate, ha destacat la importància d'aquesta segona fase "perquè s'ha obert a tot el comerç local que no va poder acollir-se en la primera fase". "Un sector que ha sigut un dels més afectats per la covid-19 i al qual hem destinat ajudes i posat en marxa mesures de suport no sols a través d'aquests plans, sinó també amb mesures fiscals com l'exempció d"algunes taxes", ha apuntat. El Pla Resistir II està dotat amb 3,5 milions del total de 5,5 milions que l'Ajuntament de Castelló distribuirà dins d'aquest pla, dels quals el consistori aporta el 15%, uns 825.000 euros; la Diputació el 22,5% i la Generalitat el 62,5% restant.

A aquesta segona convocatòria han pogut acollir-se el comerç al detall de diferents sectors com l'alimentació, tèxtil, electrodomèstics, mobles, il·luminació, llibres, periòdics i papereria, articles esportius, jocs i joguets, calçat, articles mèdics i ortopèdics, productes cosmètics i higiènics, floristeries, rellotgeries, etc. També activitats vinculades amb les reformes i la construcció (com a instal·lacions elèctriques, lampisteria, instal·lació de sistemes de climatització, fusteria, revestiment de sòls i parets i pintura, entre altres); amb el sector de l'automòbil i tallers (venda d'automòbils, manteniment i reparació, recanvis i accessoris, manteniment i reparació, etc.); serveis de mudança, agents de la propietat, relacions públiques i comunicació, agències de publicitat, activitats de fotografia, traducció, jardineria, escoles de conducció, perruqueries, etc. També s'inclou al sector del taxi. En total, s'han incorporat fins a 59 nous CNAE"s (codi de Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques) en un llistat de noves activitats econòmiques afegides a les bases de les Ajudes Parèntesis.

Amb les ajudes del Pla Resistir, les persones o microempreses sol·licitants poden optar a ajudes de fins a 2.000 euros, més una quantitat de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data de 31 de desembre de 2020.