08/12/2019

Benestar Social destaca el projecte, iniciat al maig de 2018, com a aposta per l"ocupabilitat i l"agricultura social

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha renovat el compromís amb el projecte de l'hort social Mas d"en Riera com a aposta per la integració social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat. El consistori ha aprovat el conveni de col·laboració pel qual atorga 35.000 euros a la cooperativa de treball associat Hort del Manyano per a la gestió i dinamització del qual és el primer hort social municipal de Castelló.

El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha recordat que aquest projecte va nàixer al maig de 2018 amb l'objectiu de ser un "espai d'intervenció social i dinamització social comunitària" a través de l'agricultura urbana i ecològica certificada. "Aquest hort social pretén a més facilitar l'ocupabilitat de les persones gràcies a plans formatius, de manera que es convertisca en una referència en integració soci-laboral a través de la formació activa i presencial en el sector de l'agricultura ecològica a la nostra ciutat", ha indicat.

L'hort social del Mas d"En Riera està en marxa des de maig de 2018 en un terreny la gestió del qual se cedeix a la cooperativa sense ànim de lucre Hort del Manyano i que ocupa una superfície total de 33.000 metres quadrats.

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat el conveni per a la gestió de l'hort per un import de 35.000 euros per a l'execució del projecte, que genere un model d'hort social que té com a objectiu principal impulsar de manera global i multidisciplinària la posada en marxa de parcel·les en les quals els joves, dones, persones en situació de vulnerabilitat i unes altres, puguen desenvolupar una activitat en el sector de l'agricultura social. Les parcel·les seran ocupades pels usuaris designats per la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància.

Amb aquest projecte es pretén crear una iniciativa dirigida a la creació d'un procés productiu emmarcat en el sector de l'Agricultura Social a través del cultiu de verdura i fruita ecològiques, amb la finalitat de millorar l'accés a una alimentació sana i sostenible, aconseguint alhora la inclusió social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat social, entre altres.

L'Ajuntament de Castelló renova així la seua proposta de crear un hort social on les persones usuàries puguen aprendre les tècniques de producció agrària ecològica, la qual cosa es planteja com una estratègia de desenvolupament socioeconòmic alternatiu als programes d'ocupació. A més, s'introdueix també un nou espai d'educació agroambiental dirigit a sensibilitzar a l'alumnat dels centres educatius de Castelló en qüestions d'agricultura ecològica, consum de fruites i hortalisses, reciclatge i cura del medi ambient, convidant a la comunitat educativa a participar en les activitats programades.