17/11/2020

La Regidoria de Joventut renova el conveni amb Creu Roja que contribueix a millorar l'ocupabilitat de les i els participants

L'Ajuntament de Castelló consolida el projecte Escola de Segona Oportunitat, que en les seues tres edicions ha format, orientat i capacitat laboralment a més de 150 joves de la ciutat (uns 50 cada any), oferint-los ajudes formatives i professionals. Una iniciativa que impulsa la Regidoria de Joventut amb un conveni amb Creu Roja, que per a aquest 2020 es preveu aprovar en la pròxima Junta de Govern Local, per 48.000 euros.

El projecte té com a objectiu ser un espai dedicat a la formació, apoderament i motivació per a aquells i aquelles joves que en el seu moment van abandonar els estudis de manera prematura. "L'administració ha de saber escoltar i detectar les necessitats dels joves i impulsar el seu potencial, i això és el que es fa a través d'aquesta Escola de Segona Oportunitat", ha explicat el regidor de Joventut, Jorge Ribes.

Cal recordar que durant els mesos de confinament es va activar la modalitat online, perquè els joves pogueren continuar formant-se des de casa i acabar uns estudis que els permeten generar noves oportunitats de futur. Ara, des de fa unes setmanes, la formació és semipresencial, amb sessions en el Casal Jove i online.

La iniciativa, gestionada per personal de Creu Roja, contribueix a reforçar les capacitats per a l'aprenentatge de joves en dificultat, a través de l'acompanyament en la preparació per a proves lliures per a l'obtenció de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i/o l'accés a Grau Mitjà, i servir de motivació vocacional cap a una qualificació tècnic-professional futura. Les persones destinatàries de l'Escola de Segona Oportunitat són joves de 16 a 29 anys, en situació de desocupació, que van abandonar de manera precoç el sistema educatiu formal i/o no van acabar l'ensenyament obligatori i inscrits en el Sistema de Garantia Juvenil. També es realitzen accions de sensibilització i informació amb l'entorn (diferents agents socioeducatius de la comunitat realitzen xarrades i tallers amb l'alumnat).

En suma, l'escola s'ha aconseguit posicionar com una referència per a les persones que busquen millorar els seus nivells d'ocupabilitat. Així, el centre ha promogut habilitats per a millorar la capacitat d'aprenentatge entre les persones en dificultat social, ha facilitat l'obtenció de la titulació en ESO a través de proves lliures i ha ajudat els i les joves a afermar el seu interés vocacional per a definir quin serà el seu futur professional i poder posteriorment accedir a una qualificació des del sistema de formació reglada o formació professional per a l'ocupació.