09/04/2016
El regidor Antonio Lorenzo recolza la proposta de la Policia Local a través del Grup de Gestió de la Diversitat.
L'Ajuntament de Castelló, a través de la Policia Local, ha sol·licitat la seua adhesió com a soci col·laborador a un projecte internacional que pretén analitzar quin és el tractament que es dóna a la població romaní des del punt de vista de la seguretat i presentar un conjunt d'accions per a millorar la relació amb aquest col·lectiu i lluitar contra els prejudicis que es detecten. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha recolzat la proposta que li ha traslladat el coordinador general de l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències, José Luis Carque, a instàncies del Grup de Gestió de la Diversitat (Gestipol).
El regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que "a més de l'interès de la proposta per a la nostra ciutat, la petició d'adhesió a aquest projecte demostra l'interès de la Policia Local de Castelló per situar-se a l'avantguarda dels avanços policials en la seua relació amb la ciutadania i aprofundir en el model ProxPol de policia de proximitat que estem desenvolupant i en el qual Castelló és un referent".
La Universitat de Florència lidera aquest projecte de caràcter transversal (inclou una perspectiva legal i policial però també antropològica) que compta amb socis d'Espanya, Bèlgica, França i Regne Unit a més d'Itàlia. "La participació de la Policia Local de Castelló pot incloure des de la realització d'un estudi de camp sobre la situació del col·lectiu romaní en la nostra ciutat fins a la possibilitat d'arbitrar un procediment policial que contribuïsca a millorar la relació amb el col·lectiu romaní", ha detallat el coordinador general de l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències.
El projecte pretén identificar què estàndards de vigilància s'apliquen en funció de la legislació vigent i com es poden implementar programes amb una especial atenció a la no discriminació, llibertat de moviments, respecte a la vida privada i familiar, etcètera.
La Policia Local de Castelló, a través Gestipol, ja aborda el tractament de la diversitat des d'una triple perspectiva que inclou un contacte permanent amb Cocemfe en els problemes que concerneixen a persones amb diversitat funcional; amb la Taula Interreligiosa per a afavorir la convivència i la integració a través de l'atenció a les minories religioses i a nivell ètnic amb la Fundació Punjab, àmbit en el qual encaixa el projecte al que ha sol·licitat la seua adhesió l'Ajuntament de Castelló.