14/01/2019
Marco veu "necessari" el suport a entitats que aposten per la inclusió social com a punt de partida a més de generar ocupació.
Castelló mira a l'horitzó i encara el futur laboral des d'una perspectiva social que, mitjançant l'educació i sensibilitat com a pedra angular, contribuïsca a la creació d'una ciutat 100% inclusiva. Per aquesta raó, el govern municipal continua la seua aposta per la innovació social amb la concessió de subvencions de pagament anticipat a cinc projectes d"àmbit local. Així doncs, a través de la regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica i Ocupació, dirigida per Patricia Puerta, s'ha finançat amb 60.000 euros accions de diferents entitats que, a més de l'aspecte social que les concerneix, contribueixen en la diversificació del teixit empresarial de la ciutat.
D'aquesta manera, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, considera que aquest suport és "necessari, ja que persegueix l'objectiu social fixat des del consistori". Per part seua, la regidora Patricia Puerta ha incidit en "l"impacte econòmic que comporta la posada en marxa d'aquest tipus d'iniciatives amb la creació d'ocupació i dinamització de les opcions laborals".
En l'àmbit de l'educació, la Fundació Amigó inverteix en la intervenció familiar a través de "Conviviendo Castellón", un programa d'orientació socioeducatiu davant el conflicte familiar que comprén dues vies d'actuació: la dimensió familiar (àmbit privat) i la dimensió social (àmbit públic). Seguint aquesta línia educativa, però des d'una perspectiva sociolaboral, Robotme aposta pel projecte "Crea Castelló: Concienciación social y aprendizaje tecnológico para la transformación de Castelló a través de la innovación". Com el seu propi nom indica, es tracta d'un programa que comprén tallers de conscienciació i aprenentatge destinats a col·lectius de la tercera edat (App-tualízate), immigració (Intergrados) i violència de gènere (Conecthadas). La Asociación Ciudadana Contra el Sida (Casda) aplica el vessant educatiu a l'àmbit de la salut pública amb un projecte anomenat "Diagnòstic precoç de VIH, VHC i sífilis mitjana"t proves ràpides en fluïu oral o plasma" dirigit a la ràpida detecció d'aquest tipus de malalties.
L"associació d"Esclerosi Múltiple de Castelló apel·la a la sensibilitat mitjançant realitat virtual. Es tracta del taller "Urbanrehab" que fa ús de la neurorehbilitació, una eina terapèutica, perquè pacients de diverses patologies, com l'alzheimer o malalties neurodegeneratives, puguen avançar en termes de mobilitat, accessibilitat i inserció. Finalment, l'associació Cuinatur Social ha confeccionat un programa anomenat "Psicocuina" per a la intervenció psicosocial a fi d'avaluar mitjançant apps els riscos d'aquesta conjuntura entre els equips de cuines.
El suport econòmic del consistori permet que projectes d'aquestes característiques no es queden pel camí, de manera que "hem d'aprofitar les oportunitats que ens brinden les entitats de Castelló per a consolidar, gràcies a la innovació, una ciutat on prevalga el benestar social entre tots els veïns i veïnes de la Plana", ha afegit l'alcaldessa.