07/03/2019

Castello mes sostenible.jpg

La campanya anual sobre el medi ambient presenta els tallers de març, abril i maig situats en la Plaça Major i Santa Clara.

Tallers i xarrades mediambientals per a garantir un futur sostenible. Castelló + sostenible continua donant pinzellades que eduquen i sensibilitzen sobre la cura del medi ambient entre els més joves. Les pròximes sessions tindran lloc els dissabtes -de 11h a 14h- 9 de març en la plaça Santa Clara i 6 d'abril i 25 de maig en la Plaça Major i estaran enfocades en els conceptes de sostenibilitat, l'eficiència energètica i l'agricultura ecològica.

A través de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura, que dirigeix Omar Braina, "apostem per la conservació de la naturalesa, invertim en futur inculcant entre les generacions esdevenidores els valors de la sostenibilitat", ha assegurat l'edil. Aquesta campanya, que es va iniciar l'any 2016, i altres iniciatives com les jornades "Celebrem amb la natura" o "Sentim els parcs" són prova de la posada en valor de l'entorn verd que enriqueix a la ciutat.

Castelló + sostenible organitza aquest dissabte, 9 de març, una xarrada que introduirà els conceptes de sostenibilitat mitjançant un panell gràfic. Un joc interactiu amb la denominada ECOtaula -un recurs didàctic per a explicar l'efecte d'hivernacle-, servirà d'eix perquè els i les assistents entenguen d'una forma divertida els sistemes mediambientals.

El mes d'abril es reserva per a l'eficiència energètica. La Fundació F2e serà l'encarregada de fer una xerrada per a veure l'impacte del consum responsable a nivell local, explicant el paper tan important que juga l'estalvi de les despeses domèstiques o la reducció de les emissions CO2. Per a això, hauran quatre proves que conformaran una gimcana i girarà entorn de la reducció del combustible fòssil i multitud d'envasos de casa, el consum de la llum i d'altres productes quotidians.

Per a finalitzar el trimestre, al maig hi haurà un taller d'agricultura ecològica destinat a famílies on es donaran les claus per a cultivar un hort a casa. L'associació Pankara donarà a conéixer a fons els criteris d'aquest tipus d'agricultura i posarà a la disposició dels i les assistents un minihort per a poder practicar amb ell. A més, a través d'un joc, reflexionaran mesures per a dur a terme una alimentació saludable i sostenible.

Així, fins a un total d'onze jornades que es repartiran al llarg de l'any. Les famílies que vulguen rebre recordatoris o estar informades sobre els horaris, punts de trobada, temes i metodologies a tractar, en la pròxima sessió podran anotar el seu número de telèfon a un llistat per a formar part d'un grup de Whatsapp i així estar en contacte amb l'organització.

"Castelló és una ciutat que mira sempre cap al futur i per a garantir el benestar d'aquells i aquelles que el representen, hem de conscienciar sobre la importància de l'aprofitament de recursos, la sostenibilitat ambiental i la lluita contra el canvi climàtic. En aquesta línia, Castelló + sosntenible suposa un pas més per a la consolidació d'una ciutat respectuosa amb el medi ambient", ha conclòs l'edil Omar Braina.