23/05/2017
L'alcaldessa i el secretari autonòmic de Turisme ressalten el potencial turístic de l'oferta gastronòmica de la capital.
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat el potencial de la gastronomia per a projectar la promoció de la ciutat. "Un dels sectors que funciona com a revulsiu de l'economia local és el turisme", ha afirmat avui durant la presentació de la XII Trobada Nacional de Confraries *Enograstronómicas. En la roda de premsa han estat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president del comitè organitzador de la trobada, Ángel Martínez, i la regidora de Turisme, Patricia Puerta.
"Un dels primers compromisos que adquirim quan constituïm el govern municipal de Castelló va ser, precisament, el de posar a Castelló en el mapa d"allò més positiu. Sens dubte, la nostra gastronomia contribueix a açò, i, per açò, des de l'Ajuntament no vam tenir cap dubte a l'hora d'organitzar aquesta Trobada Nacional de Confraries Enogastronòmiques, juntament amb la Confederació Espanyola de Confraries Víniques i Gastronòmiques", ha dit.
Marco ha destacat que un 70% de turistes tria la destinació en funció de la gastronomia. En aquest sentit, ha recalcat la importància d'aquest esdeveniment, que concentrarà a Castelló a "ambaixadors de la cultura gastronòmica" de tota Espanya. També està prevista la presència d'una delegació italiana. Els assistents podran degustar productes de la terra i coneixeran la cultura, la història i el turisme que ofereix la ciutat.
El secretari autonòmic de Turisme ha destacat el valor creixent de l'aposta gastronòmica i ha valorat les "accions de posicionament, com aquesta trobada, perquè necessitem fer coses i difondre-les, necessitem prescriptors perquè es conega la nostra gastronomia". "Castelló té un gran futur des del punt de vista de la seua rellevància en l'àmbit dels mercats turístic, però és evident que açò cal fer-ho reconstruint la seua reputació, el seu prestigi i la seua imatge, d'acord amb convocatòries tan potents i sòlides com aquesta trobada".
La trobada es desenvoluparà els dies 26, 27 i 28 de maig en el CDT del Grau. Ángel Martínez ha destacat la col·laboració de l'Ajuntament en l'organització, al costat de la Federació de Confraries Enogastronómiques d'Espanya (Fecoes). L'Ajuntament aporta 20.000 €, l'Agència Valenciana ha cedit l'ús del CDT i posa personal a la disposició de l'organització i la Diputació participa amb un expositor de productes de tota la província. També ha col·laborat la Confraria de l"Arròs i la Taronja de Castelló.
Martínez ha recordat la col·laboració prèvia de l'Ajuntament amb les confraries gastronòmiques en la trobada internacional en Oeiras (Portugal), prop de Lisboa, el passat any, on Castelló va oferir una degustació d'arrossos elaborats amb productes frescos de la llotja.
Aquest divendres se celebrarà l'assemblea de Fecoes en el saló de plens. El dissabte al matí és la trobada en el CDT, amb lliurament de premis nacionals i degustació gastronòmica, en la qual no faltaran els millors arrossos de Castelló. A la vesprada, hi haurà una desfilada pel centre de Castelló i recepció en el saló de plens, sopar de gala a la nit i el diumenge al matí visita a diversos punts de la ciutat (centre, planetari, platges…). Està prevista l'assistència de quasi 200 participants de confraries de tota Espanya i fins i tot una italiana, que ve com a confraria convidada.
L'alcaldessa ha ressaltat l'interès del Govern municipal per consolidar a Castelló com a destinació gastronòmica de primer nivell. A l'oferta gastronòmica s'uneixen tres platges excepcionals, guardonades amb la bandera blava i la Q de qualitat, i unes excepcionals rutes cicloturístiques, senderes, festes, cultures i tradicions, que ens converteixen en destinació ideal per a escapar en qualsevol moment de l'any i viure moments inoblidables", ha referit.