26/02/2019

puestos de trabajo 2018.jpg

La regidora Patricia Puerta destaca que l'esforç inversor per aturat ha passat de 58,84 euros en 2015 als 637,34 de l'actualitat.

Les polítiques actives d'ocupació impulsades des de l'Ajuntament de Castelló han permés generar 528 llocs de treball directes i indirectes a la ciutat al llarg d'aquest últim any. El Govern Municipal continua la seua aposta per reactivar el ritme econòmic i diversificar el teixit empresarial a través de programes d'ocupació, emprenedoria, fòrums d'innovació o línies de subvencions, entre altres mesures. La inversió global mobilitzada l'any passat a 8"6 milions d'euros, dels quals més de la meitat corresponen a fons municipals i la resta a la Generalitat Valenciana.

Així ho ha exposat la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, en la presentació del balanç d'ús de 2018. Puerta s'ha mostrat "satisfeta" davant els resultats collits que són "prova de l'esforç del consistori per continuar avançant en matèria d'ocupació, una prioritat en la nostra agenda política des de l'inici del mandat".

L'edil ha subratllat que amb l'anterior govern l'esforç inversor mitjà per persona desocupada era de 58,84 euros, mentre que en 2018 aquesta mitjana s'ha situat en 637,34 euros. En aquest sentit, el pressupost en matèria d'ocupació ha augmentat un 650% respecte a 2015 gràcies a la posada en marxa del primer Pla Estratègic d'Ocupació, període en què la desocupació a Castelló ha descendit en quasi 4.000 persones.

Jornals de Vila, els programes d'ocupació per a joves o per a aturats de llarga durada, el taller d'ocupació T"Avalem, l'ocupació agrària o el Pacte local per l'Ocupació, entre altres, ha permés generar 367 llocs de treball de manera directa.

De manera indirecta, s'han generat fins a 161 ocupacions a través de línies d'ajuda, la cooperativa d'emprenedors Beta.coop, la primera fira de Castelló Crea i un servei d'intermediació entre la institució pública i 370 empreses. Així, s'ha proporcionat un suport econòmic a l'economia social, la creació i consolidació d'empreses, projectes d'innovació social, a la concessió de microcrèdits i al retorn del talent, generant un total de 35 contractes.

El Pla Estratègic d'Ocupació canalitza els àmbits d'actuació de l'Agència de Desenvolupament Local Castelló Crea, que inclouen l'orientació laboral, la creació d'ocupació de qualitat, l'assessorament en emprenedoria, l'observatori socioeconòmic i laboral, el servei d'intermediació i la formació qualificada, com és el primer curs d'Artista Gaiater, que comprén la professionalització en les àrees de fusteria metàl·lica, electricitat i automatismes i fusta i talla artesanal.

Aquesta aposta es complementa amb la signatura de convenis entre el govern municipal i entitats com Labora -antic Servef- o la primera línia de microcrèdits signada amb Microbank, donant pas a sinergies que sumen esforços per una mateixa comesa. A més, la participació per part del consistori en xarxes nacionals i transnacionals -Xarxa Reptes i el Fòrum Ciutats per l'Ocupació- han permés intercanviar experiències, bones pràctiques i projectes entre diversos agents.

No obstant això, l'edil Patrícia Puerta assegura que "queda camí per recórrer; continuarem lluitant contra l'atur" a través de l'impuls a polítiques actives d'ocupació que contribuïsquen a generar oportunitats, millorar la inserció laboral i obrir nous nínxols ocupacionals.