07/10/2020

20201007_CiudadesAmigasInfancia.jpg

Marco posa en valor el treball de l'equip de govern per a situar a la infància i l'adolescència en el centre de l'agenda política

Àudio d'Amparo Marco

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha obert hui les I Jornades Formatives sobre Ciutats Amigues de la Infància, que ha organitzat l'Ajuntament de Castelló i els consistoris de Morella i la Vall d’Uixò, al costat d'Unicef Comité Comunitat Valenciana. Una iniciativa que es desenvolupa de manera online entre hui i demà amb l'objectiu d'intercanviar i conéixer diverses experiències municipals, i en la qual s'aborden temes com la promoció dels drets de la infància, el foment de la participació infantil, l'elaboració de Plans d'Infància i Adolescència, o la creació, el funcionament i dinamització dels Consells Municipals d'Infància i Adolescència.

"Des del govern municipal hem impulsat des de l'any 2015 accions perquè Castelló siga un lloc en el qual els xiquets, xiquetes i adolescents tinguen veu i realitzen proposades sobre la ciutat que volen. I ho continuarem fent. Per això, es preveu convocar pròximament un ple infantil per a abordar la covid-19, perquè els xiquets i xiquetes puguen exposar com l'han viscut i quines mesures o propostes plantegen per a afrontar la pandèmia. És molt important escoltar la veu de la infància sempre, i especialment en un context com l'actual", ha assegurat l'alcaldessa durant la seua intervenció.

Castelló va ser reconeguda en 2018 com a Ciutat Amiga de la Infància, un segell que posa en valor el compromís i l'esforç que ha realitzat l'Ajuntament per a situar a la infància i l'adolescència en el centre de la seua agenda política. El reconeixement va arribar després que es posara en marxa, en 2017, el Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència, i que s'aprovara, en 2018, l'I Pla Municipal d'Infància i Adolescència de Castelló. També en l'anterior legislatura es van posar en marxa els plens infantils.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, també ha seguit les jornades i ha posat l'accent en la importància de comptar amb els xiquets, xiquetes i joves "per a incorporar la seua perspectiva i les seues propostes a les polítiques que impulsem des del govern municipal".

Els més de 120 participants inscrits de 48 municipis de tota la Comunitat Valenciana coneixeran en aquestes jornades el procés de candidatura i obtenció del reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància; i s'informaran sobre aspectes pràctics com la posada en marxa de consells de participació infantil i l'elaboració de plans locals d'infància i adolescència, així com la importància de promoure la participació en els centres escolars i les estratègies per a dur-lo a terme.

A més, la directora general d'Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Molero, ha compartit els avanços en l'elaboració de l'Estratègia d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.