22/04/2021
La nova eina agilitarà l'accés i les gestions per part de la ciutadania a les biblioteques, el Bicicas o els sistemes de transport urbà
Marco assenyala que amb aquesta operació cofinançada pels fons europeus FEDER, Castelló avança en un model de ciutat intel·ligent
L'Ajuntament de Castelló fa un pas més en el disseny d'un model de ciutat intel·ligent i en l'avanç cap a la transformació digital de l'administració pública en el qual les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) faciliten el dia a dia a la ciutadania amb l'impuls de la Targeta Ciutadana Smart. Una eina que unificarà en una sola les diferents targetes que existeixen per a realitzar tràmits en els serveis municipals, des dels préstecs bibliotecaris a la compra de bons viatge en la xarxa de transport urbà, entre altres.
Hui s'ha aprovat en Junta de Govern Local l'expedient per a contractar el subministrament i posada en marxa d'aquesta nova targeta. Es tracta d'una de les operacions incloses en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que, igual que la resta de projectes, compta amb finançament al 50% del Consistori i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La posada en marxa de la targeta ciutadana suma un pressupost màxim del contracte de 415.937,5 euros (343.750 euros més 72.187,50 euros en concepte d'IVA).
La nova Targeta Ciutadana, en format físic i virtual, unificarà les diferents targetes que actualment existeixen en els serveis municipals. La seua implantació millorarà la tramitació electrònica, ja que moltes accions com la compra de bons de viatges per al transport públic o el servei de préstec municipal de bicicletes Bicicas es podran fer mitjançant l'aplicació mòbil de targeta ciutadana.
“Posarem a l'abast de la ciutadania una eina per a poder realitzar molt més còmodament els tràmits”, ha destacat l'alcaldessa, Amparo Marco. Així, aquesta operació “optimitza la gestió dels serveis municipals, incrementa la dotació tecnològica dels serveis urbans per a millorar la seua gestió i afavoreix l'anomenat Open Government, amb la seua conseqüent transparència en l'administració local”, ha afirmat la primera edil.
Aquesta operació s'emmarca en l'Objectiu Temàtic 2 de EDUSI Castelló, que es marca com a repte millorar l'ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i de la comunicació i el seu accés per part de la ciutadania. Un objectiu que comparteix amb altres projectes cofinançats per FEDER en el marc d'aquesta estratègia de desenvolupament urbà sostenible com el nou portal ciutadà, l'aplicació per a millorar la resposta davant emergències o la que permetrà controlar d'una manera més eficaç les places d'estacionament reservat a la ciutat, ja tramitats; i la instal·lació de panells d'informació en temps real de les parades de bus, pendent de licitació.
EDUSI Castelló destina a aquest Objectiu Temàtic 2.016.000 euros, la qual cosa suposa quasi el 10% del total de la inversió canalitzada des d'Europa a la ciutat fins a 2022 i que suma 20,2 milions d'euros.