01/10/2021
Ribes destaca la importància d'un programa dirigit a conéixer les necessitats emocionals de la gent jove
La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Castelló ha posat en marxa el programa Joves i salut psicològica en temps de covid per a conéixer i donar resposta a les situacions de canvi que ha experimentat la gent jove durant la pandèmia. Segons ha assenyalat el regidor de Joventut, Jorge Ribes, "l'objectiu és implementar una sèrie d'accions per a conéixer les seues necessitats i la seua situació actual, i proporcionar-los recursos i eines per a enfortir la salut mental".
Les jornades compten amb la col·laboració de professionals de la salut psicològica. En aquest sentit, la delegació a Castelló del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana ha elaborat una sèrie de xarrades-col·loqui i tallers pràctics dirigits a professionals que treballen en contacte directe amb gent jove en els àmbits de l'educació, serveis socials, associacions, entitats públiques i privades, així com a persones joves en general que estiguen interessades en la matèria.
Ribes ha destacat "la importància d'escoltar, analitzar i donar resposta a les necessitats de les persones joves i la seua salut mental, compartint l'experiència que han viscut a conseqüència dels llargs mesos de pandèmia". Les jornades es desenvoluparan a la sala de conferències de l'edifici Menador, en horari de 18.30 a 20.00 hores.
El programa Joves i Salut psicològica en temps de covid, arranca el dia 5 d'octubre amb la xarrada Pandèmia i resiliència. Estem passant un duel?, impartida per la psicòloga sanitària Eva Ferrando Daufí, Màster en Psicologia Aplicada i professora associada de la Universitat Jaume I. El contingut abordarà la pandèmia i les pèrdues, a més de la resiliència i com augmentar-la per a aconseguir una necessària regulació emocional i creixement personal.
El 19 d'octubre se celebrarà la segona jornada, amb el títol Les emocions, les relacions i jo. La xarrada serà impartida per Zoraida Granados Palma, psicòloga sanitària, Màster en Sexologia, Orientació i Teràpia Sexual, coordinadora del Grup de Treball sobre Sexualitat en el COPCV de Castelló.
La següent cita tindrà lloc el dia 26 d'octubre amb la xarrada-col·loqui Adolescència i addicció: passat, present i futur, impartida per Abel Baquero Escribano, professor del CEU Cardenal Herrera, psicòleg en el Projecte Home-Fundació Amigó de Castelló. Posteriorment, el 2 de novembre, el psicòleg Eduardo Morelló Tomás, coordinador de Psicologia del Vilarreal C.F., impartirà la xarrada Mapa sobre la realitat psicològica de les i els joves en temps de covid.
Així mateix, al novembre es desenvoluparan dos tallers pràctics relacionats amb estratègies d'intervenció en addiccions i amb les emocions viscudes durant la pandèmia. Seran els dies 16 i 30 de novembre, també en el Menador, des de les 18.30 a les 20.30 hores. El primer serà el d'Estratègies d'intervenció en addiccions, impartit per Abel Baquero i Eduardo Morelló; i el segon serà A qui i quina emoció has descobert en pandèmia?, a càrrec d'Eva Ferrando i Zoraida Granados.
Després de la realització de les conferències i tallers del programa Joves i salut psicològica en temps de covid, s'elaborarà una guia amb el material de les activitats que servirà de dossier per al professorat dels centres educatius.