28/03/2024

L'Ajuntament de Castelló ha instal·lat un nou tapís floral en forma de creu que lluirà durant la Setmana Santa en la plaça Major de Castelló. Es tracta d'una iniciativa de la regidoria de Medi Ambient i és una de les principals novetats de la Setmana Santa de Castelló, declarada d'Interés Turístic Provincial. A la presentació del tapís han assistit Cristian Ramírez, regidor de Medi Ambient, i Noelia Selma, regidora de Festes, a més de representants de les confraries de la ciutat.

Segons ha explicat Ramírez, “aquest tapís és un homenatge a les confraries de la ciutat: la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang, Confraria de Santa María Magdalena, Germandat Paz y Caridad, Confraria del Crist de Medinaceli i confraria de la Mare de Déu del Lledó”. “Des de l'Ajuntament volem reconéixer la labor que realitzen durant tot l'any per a la cura de les nostres tradicions que ajuda a omplir de vida Castelló durant aquesta gran setmana”, ha assenyalat el regidor.

“Aquesta iniciativa també forma part del Pla de renaturalització de la ciutat que hem posat en marxa i que té l'objectiu d'aconseguir un Castelló més verd, una ciutat amb més flors, més bonica”, ha destacat Ramírez. D'aquesta manera, la proposta se suma al tapís floral que porta el nom de la ciutat en les dues llengües oficials, valencià i castellà, i que llueix en la plaça Major des de novembre per a embellir la ciutat.


Una creu amb materials reciclats

Amb una altura de 2,50 metres, el tapís floral en forma de creu es compon de materials reciclats. La seua estructura és de restes corrugades de ferro que han sigut soldades entre si. A més, la base de la creu també està feta de ferro, proporcionant estabilitat i subjecció a tota l'estructura.

Els laterals són de fusta tallada de palets reciclats i en la part baixa s'han emprat travesses ecològiques de fusta per a contindre la base de triturat de poda dels mateixos jardins de Castelló. Amb això s'aconsegueix formar la base del jardí temporal.


250 potunies

La creu s'ha emplenat amb un total de 250 unitats de potunies morades, el color litúrgic de la Quaresma, i la base de color blanc. Es tracta d'una planta de temporada molt emprada a la primavera per la seua gran floració i intensitat de color.

En la part inferior de la creu s'han utilitzat 7 unitats de falagueres, 4 de veròniques i 4 de euonimus pulchellus. Totes elles de port baix per a no desmeréixer l'estructura principal i protagonista del muntatge temporal realitzat.