19/03/2020

L'Ajuntament manté les connexions amb centres de salut i hospitals en el nou servei que funcionarà a partir de demà

L'Ajuntament de Castelló activarà a partir de demà, divendres 20 de març, un servei especial de transport públic amb autobús, que redueix en poc més del 50% el servei ordinari que es presta fins al dia de hui, seguint les directrius sanitàries per coronavirus. Les connexions bàsiques amb els centres de salut i hospitals es mantindran, malgrat que deixen de ser operatives nou de les 19 línies i s'amplien les freqüències de pas. Es una nova mesura derivada de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19, que és conforme a la demanda actual del transport públic a la ciutat, garantint el servei bàsic.

"Després d'avaluar l'ús del transport públic en els últims dies, i seguint les directrius sanitàries per coronavirus, reduirem el servei a mínims, mantenint les línies bàsiques cap als centres de salut i hospitals. Amb això pretenem contribuir en la mesura que siga possible a frenar les possibilitats de contagi", ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

D'aquesta forma, a partir de demà i fins a una altra ordre, de dilluns a diumenge (incloent festius), només quedaran actives 10 de les 19 línies de transport públic (L1, L2, L4, L6, L7, L8, L9, L10, L16 i L18), amb una freqüència de pas de 60 minuts (excepte una, la L7, que serà de 90 minuts). Altres nou (L3, L5, L11, L12, L13, L14, L15 , L17 i la nocturna, LN1), deixaran de prestar servei. A més, només es podrà accedir als autobusos per la porta posterior.

Aquestes mesures se sumen a unes altres que ja s'estan aplicant en el transport públic urbà de Castelló amb l'objectiu de frenar la propagació del coronavirus, com el reforç en la neteja i desinfecció dels autobusos. També s'aconsella pagar amb l'abonament i no en efectiu, i es recomana mantindre les distàncies de seguretat entre les persones que esperen en les parades i dins del vehicle, entre els passatgers i amb el conductor.

La recomanació general és que no s'utilitze el transport públic urbà si no és estrictament necessari i es limite el seu ús, especialment entre els grups vulnerables, que són els majors de 60 anys i les persones diagnosticades d'hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars i pulmonars cròniques, càncer, immunodeficiències, i les embarassades, pel principi de precaució.