26/01/2017

170126 rp castello sostenible (1).jpg

L'edil Sara Usó presenta l'innovador taller sobre moda sostenible amb el qual s'obri la campanya aquest dissabte en la plaça Major.

Moda sostenible; eficiència energètica i petjada de carboni; protecció de la flora autòctona; ecojocs; alimentació sostenible; preservació de la biodiversitat; protecció de l'aigua; protecció de les dunes litorals; mobilitat sostenible; agricultura ecològica; ecodisseny de Nadal i sostenibilitat i solidaritat. Aquests són els dotze tallers que integren la segona edició de la campanya Castelló + sostenible, que ha presentat avui la regidora de Sostenibilitat Ambiental de l'Ajuntament de Castelló, Sara Usó.

Castelló + sostenible incorpora com a novetats per a enguany la sessió de moda sostenible, amb la qual s'obri la campanya aquest dissabte, 28 de gener, en la plaça Major i també la jornada sobre biodiversitat i protecció d'espècies que se celebrarà al juny, que inclourà una marxa sota el lema #restandosacrificio organitzada per Rajada Feliç i tallers sobre biodiversitat i protecció d'espècies.

Usó ha subratllat que Castelló + sostenible manté "l'objectiu d'educar i sensibilitzar als ciutadans i ciutadanes de Castelló, i especialment al públic més jove, sobre la importància que té el foment de la sostenibilitat ambiental". Aquesta conscienciació es realitza a través d'unes jornades que se celebraran un dissabte de cada mes en horari d'11:00 a 14:00 en diferents emplaçaments urbans i inclouen una zona didàctica, tallers, jocs i també xarrades.

La jornada d'aquest dissabte dedicada a la moda sostenible servirà per a explicar les alternatives a la moda globalitzada, la importància de reutilitzar materials en la indústria del sector, de reduir l'impacte del cicle de vida dels materials i productes i l'optimització dels patrons per a disminuir la necessitat de recursos en la fabricació. A més inclou un taller de la mà de Tere Boix, de Arttere, que ensenyarà a elaborar les nostres pròpies peces de vestir a partir de samarretes velles, sacs, teles, materials naturals, etc.

L'aula didàctica reflexionarà sobre els impactes negatius que genera la indústria de la moda sobre el medi ambient. Es calcula que el 20% de les substàncies tòxiques abocades a l'aigua provenen del sector tèxtil, el 58% de les fibres utilitzades procedeix del petroli i per a realitzar una sola samarreta de cotó es necessiten 2.900 litres d'aigua.

Aquesta segona edició de Castelló + Sostenible, segons ha destacat la regidora Sara Usó, compta com a patrocinadors amb la Fundació d"Eficiència Energètica f2e, Creu Roja, Patim, Arttere, Bricomart, Cuinatur, Manada Feliç, Maquiver, Pammene, Serigift, Supernaranjas, SuTaxi i Torre la Sal. Usó ha agraït el "compromís amb la sostenibilitat i la difusió dels valors associats per a fer de Castelló una ciutat més sostenible a través d'aquesta campanya de sensibilització".

La regidora ha confiat que aquesta segona edició repetisca l'èxit de la passada campanya, quan una mitjana de 250 persones van participar en cadascun dels 12 tallers programats. Igual que en 2016, els emplaçaments es distribuiran entre la plaça Major, el Passadís de les Arts, el parc d"El Pinar i la platja del Serradal. Tota la informació de la campanya, la descripció dels tallers, fitxes didàctiques i fotos es poden trobar en la pàgina web www.castellomessostenible.com.