22/01/2017
Castelló busca aunar esforços entre els diferents serveis d"atenció a les dones víctimes o supervivents de maltractaments.
La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Castelló treballa en l'elaboració d'un protocol de coordinació institucional entre els diferents serveis de la ciutat que donen atenció a les dones víctimes o supervivents de la violència masclista. L'objectiu és sumar esforços i millorar la cooperació entre tots els implicats a atendre i prevenir en matèria de violència masclista.
La vicealcaldesa i regidora de l'àrea, Ali Brancal, ha avançat que es tracta d'un projecte que pretén implicar als implicats i les implicades en qualsevol treball relacionat amb la violència masclista "i que permetrà que aquesta atenció a Castelló estigui plenament coordinada i integrada". Sobre aquest tema, la regidora ha recordat que actualment són diverses les entitats i administracions que treballen en atenció i prevenció de forma autònoma i sense coordinació a causa que no existeix un document marc per integrar totes les actuacions.
La creació del protocol de coordinació es troba en la fase inicial i es preveu que al llarg de les properes setmanes tinguen lloc les primeres reunions entre totes les entitats i administracions que finalment s'integraran. Brancal ha destacat que "es tracta d'un projecte molt important que resulta fonamental perquè el treball en matèria de violència masclista siga cada vegada més efectiu". En aquest sentit, la regidora d'Igualtat ha recordat que la iniciativa s'inclou als pressupostos d'aquest any.
Així ho ha assenyalat Brancal, qui ha recordat que la regidoria compta amb més de 660.000 euros per intensificar els projectes que permetin seguir lluitant contra la desigualtat. Entre els principals eixos d'actuació d'aquesta àrea, destaquen la Escola de Matí i de Vesprada, que facilita la conciliació del treball i la família, i les diferents actuacions de sensibilització. A més, la regidoria d'Igualtat treballarà intensament durant aquest 2017 per analitzar l'aplicació dels pressupostos amb perspectiva de gènere.