07/06/2017

170607 programa Avalem Joves (2).jpg

L'alcaldessa i el secretari autonòmic d'Ocupació presenten la iniciativa, que tindrà una inversió conjunta d'1,27 milions.

L'Ajuntament de Castelló contractarà 50 joves durant un període d'un any en el marc del programa 'Avalem Joves +', una iniciativa impulsada en col·laboració amb el Servef, i dirigida a afavorir la inserció en el mercat laboral de joves aturats. El projecte, pressupostat en 1,27 milions d'euros, ha sigut presentat avui per l'alcaldessa, Amparo Marco, i el secretari autonòmic d'Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu.

Marco ha destacat la responsabilitat de les administracions públiques cap als col·lectius que amb major cruesa han sentit el drama de la desocupació: persones joves, majors de 45 anys i dones. 'Avalem Joves +', té com a objectius segons ha explicat Enric Nomdedéu, "millorar la ocupabilitat de menors de 30 anys, facilitar una primera experiència laboral als joves, i posar en valor tot el talent juvenil".

El programa va dirigit a ajuntaments, mancomunitats i diputacions de tota la Comunitat Valenciana, i en el seu conjunt, s'espera beneficiar a més de 4.000 joves amb contractes que tindran una durada de 7 o 12 mesos, segons les necessitats de cada institució, però a Castelló tots els contractes que es formalitzen el seran per un any.

A nivell autonòmic, el programa 'Avalem Joves +' compta amb un pressupost de 56 milions d'euros, provinents de fons europeus. En el cas de Castelló, als 780.451 euros que li ha assignat el Servef, l'Ajuntament sumarà 495.559 d'euros de fons propis per a ampliar la convocatòria a més beneficiaris.

Per a poder participar en aquest programa és condició indispensable ser menor de 30 anys i estar inscrit en el Servef, en el programa de Garantia Juvenil. S'estableixen dues categories de participació: per a joves sense qualificació determinada i per a joves amb qualificació acadèmica, cadascuna amb un nivell salarial segons les categories professionals de cada entitat.

Entre les contractacions que realitzarà l'Ajuntament hi ha personal per als patronats de Festes i Turisme, Comerç, Àrea de seguretat, Cultura, Educació, Infraestructures, Normalització Lingüística, Planetari, Serveis Socials, Mobilitat, Sanitat, Tresoreria i Joventut, principalment. Les característiques de la plaça determinen el grau de formació que s'exigeix.

4,7 milions en polítiques d'ocupació municipals

Marco ha destacat l'esforç realitzat per l'Ajuntament de Castelló en matèria d'ocupació en els dos últims anys. El pressupost municipal de 2017 inclou una partida de 4,7 milions d'euros per al foment de programes que ajuden a millorar la ocupabilitat dels castellonencs. L'increment en polítiques d'ocupació ha sigut d'un 350% pel que fa a l'últim pressupost aprovat per l'equip de govern municipal del PP en 2015.

Entre els projectes gestionats des de l'àrea d'Impuls a l'Activitat Econòmica i l'Agència de Desenvolupament Local, Marco destaca el programa de Jornals de Vila, que té enguany un pressupost d'1,5 milions d'euros. L'Ajuntament de Castelló promou tres tallers d'ocupació, finançats pel Servef, i desenvolupa un programa de empreniment amb la Federació Valenciana d"Empreses Cooperatives de Treball Associat (Fevecta).

El Consorci del Pacte Local per l'Ocupació, per la seua banda, ha augmentat el seu pressupost per segon any consecutiu, que ara és de mig milió d'euros, quan amb el Govern anterior va estar sense consignació. El Consorci ha engegat un Pla Estratègic d'Ocupació, amb set línies d'actuació: l'observatori socioeconòmic i laboral; el empreniment; el coneixement i la innovació; la formació; l'ocupació; la sostenibilitat i la responsabilitat social; i el seguiment i avaluació.