28/04/2024
L'Ajuntament, en col·laboració amb l'Associació de Diabetis de Castelló (ADICAS), realitzarà el pròxim 14 de maig una jornada de formació dirigida al personal de l'àrea municipal de Seguretat i Emergències amb l'objectiu d'identificar casos d'hipoglucèmia entre la població i prestar ajuda urgent al pacient per a evitar complicacions greus.
L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha rebut a la presidenta d'aquesta associació, qui és la vegada infermera experta en diabetis i educació terapèutica, María Teresa Marí, i al coordinador sanitari municipal de l'àrea de Seguretat i Emergències, Adrián Nicolau, per a abordar els detalls d'aquesta jornada dirigida a bombers, agents de Policia Local, agents de Mobilitat Urbana i voluntaris de Protecció Civil.
La primera edil sosté que “és fonamental que el nostre personal de Seguretat i Emergències estiga en constant formació, en aquest cas per a tractar adequadament els problemes de salut, augmentant els coneixements sobre la diabetis i les persones que la pateixen”.
Un dels motius pel qual sorgeix aquest curs de formació és perquè se sàpia identificar casos d'hipoglucèmia, perquè es poden confondre amb símptomes semblants als quals causen les intoxicacions etíliques. En la jornada, que tindrà lloc a l'aula de formació de l'Escola de Seguretat Pública de l'Ajuntament de Castelló (ESPAC), en les instal·lacions de Tetuan XIV, es donaran les eines adequades per a poder identificar cada cas i saber com actuar a cada moment.
Prop de 47.000 diabètics a la província
L'Associació de Diabetis de Castelló, de caràcter provincial, porta 28 anys prestant servei en la capital a persones que pateixen aquesta malaltia, que són prop de 47.000, un 15% de la població de la província de Castelló.
Carrasco ha insistit que “des del govern municipal continuarem donant suport a les iniciatives que ens plantegen des de l'associació per a continuar ajudant als pacients i les seues famílies”.
Finalment, la primera edil ha recordat la importància de tractar adequadament els problemes de salut, el diagnòstic precoç, la inversió en investigació per a avançar en els tractaments que milloren la vida dels pacients i la necessitat de conéixer bé la malaltia de cadascun per a saber com tractar-la, “precisament, eixa labor divulgativa i d'ajuda, tant a familiars com malalts, és la que tan bé saben fer des de l'Associació de Diabetis de Castelló”.