19/11/2020

20201119_HGUCS.jpg

Els residus que generen són cartrons i plàstics, majoritàriament

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha visitat les instal·lacions de l’Hospital General Universitari de Castelló per conèixer les necessitats del centre en matèria de reciclatge. Durant la visita, l’edil, el tècnic municipal de Gestió de Residus i el personal de l’hospital han identificat les millores necessàries per reciclar paper i cartró i envasos de plàstic, els quals representen la major part de les restes que genera el centre sanitari.

El consistori també s’ha compromés a estudiar la possibilitat d'incloure la recollida selectiva a les cuines i la cafeteria de l'hospital, així com facilitar la recollida de restes orgàniques. De la mateixa manera, Garcia ha posat a disposició de l’Hospital General de Castelló l’equip d’educació ambiental de què disposa l’Ajuntament, per tal de formar el personal dels diferents serveis del centre.

«Hem de ser conscients que l’intensa activitat que es desenvolupa als hospitals porta a generar un gran quantitat de materials de rebuig i que si apostem per una bona gestió, podem reduir considerablement l’impacte ambiental de tots aquests residus», ha explicat el regidor. Garcia ha agraït també la col·laboració del personal del centre hospitalari per a tal que «totes i tots treballem amb un objectiu comú: consolidar l’increment del reciclatge que ha començat a enlairar-se a Castelló i esdevindre una ciutat de referència en economia verda i circular»

Cal recordar que durant aquest any 2020, els residus amb separació en origen s'han incrementat fins a un 14,34%, una xifra que porta aparellada una caiguda del 9,01% de la fracció de resta (residus no recuperables). L'increment més significatiu es registra en les restes d'aluminis i plàstics, la recuperació dels quals s'ha incrementat quasi un 25% respecte al primer semestre de 2019 amb prop de 890 tones depositades en els contenidors de reciclatge. Una quantitat similar de vidre ha sigut separada per la ciutadania a Castelló, el qual suposa un creixement interanual del 20%.

En paper, l'increment se situa en el 5,55% i, no obstant això, és el residu que més se separa, amb prop de 1.400 tones recuperades durant la primera meitat de l'any. Contrasta la caiguda en el reciclatge de l'oli domèstic, que baixa un 12,9% i se situa en les huit tones.