21/01/2019
El regidor de Benestar Social, José Luis López, anuncia un reforç econòmic dirigit a dignificar l'atenció de la població més vulnerable.
L'Ajuntament de Castelló està estudiant la possibilitat de canviar l'alberg municipal de persones sense llar i menjador social a un altre lloc de la ciutat, segons ha indicat el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López. L'edil ha destacat que "estem valorant diverses ubicacions tenint sempre en compte la dignificació del servei i la convivència ciutadana".
López ha manifestat que cada vegada més persones acudeixen a aquestes instal·lacions i assegura que l'Ajuntament té la voluntat de continuar donant suport a aquesta labor d'atenció social i assistencial a persones sense llar.
El cost dels serveis de tots dos recintes municipals, situats en el centre de la Mare de Déu de Lledó, en l'avinguda Benicàssim, l'assumeix el consistori. El regidor ha subratllat que "en 2019 hem incrementat l'aportació econòmica municipal a l'alberg a 575.000 euros, per una gestió que duu a terme l'entitat Càritas Diocesana a través d'un conveni de col·laboració, una xifra que és 30.000 euros superior a la que destinava el PP quan governava a l'Ajuntament".
El menjador social té com a fi cobrir temporalment les necessitats bàsiques d'alimentació en horari de migdia els 365 dies de l'any de les persones transeünts i de persones sense llar empadronades a Castelló. La capacitat del menjador és de 100 persones i està atés per dues cuineres i dos auxiliars de tasques múltiples. Compte, a més, amb un cuiner i un auxiliar de tasques múltiples i un equip de personal voluntari.
Pel que fa a l'alberg, la capacitat d'aquest ascendeix a 39 places per a adults, encara que poden ser ampliades en cas d'emergència, i té com a finalitat cobrir les necessitats bàsiques d'allotjament, manutenció i higiene de les persones transeünts i de les persones sense llar empadronades a Castelló durant les 24 hores diàries i tot l'any.
A més, el Centre de la Mare de Déu de Lledó també ofereix el servei de centre de dia i també compta amb dutxes, rober i higiene amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones que són objecte dels programes. De l'1 de novembre al 30 d'abril, l'Ajuntament de Castelló activa el 'protocol del fred' especialment atenció a les situacions d'alerta per baixes temperatures o inclemències climatològiques.