11/11/2021

"Castelló dins de 70 anys serà diferent. És ara quan s'ha d'actuar, no en 2030", afirma el divulgador científic, Andreu Escrivà

"Què podem fer davant el canvi climàtic?". El divulgador científic i escriptor, Andreu Escrivà, ha dut a terme aquest dijous la conferència de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives de l'Ajuntament de Castelló, en la qual ha exposat la necessitat de promoure canvis en les condicions col·lectives per a mitigar l'emergència climàtica. "Castelló dins de 70 anys serà diferent. Aqueix món diferent es decideix ara. No podem esperar a 2030. En un futur no podrem decidir com actuar. Si Groenlàndia es deshiela aquest gel després no es podrà generar", ha indicat Escrivà.

El ambientòleg ha explicat el contingut del seu llibre "Ara jo que faig: com evitar la culpa climàtica i passar a l'acció". "Necessitem un nou paquet de valors per a afrontar la crisi global, es tracta de promoure transformacions col·lectives en les quals la gent canvie les seues condicions. Per exemple, impulsant *trasnsporte públic fins a un polígon industrial", ha assenyalat Escrivà, que ha recordat que "la humanitat encara el camí de registrar l'augment de temperatura més dràstic de la seua història".

Per això, ha reflexionat sobre la necessitat de constrényer les actuacions que avancen cap a ciutats i hàbits de producció i consum més sostenibles i verds.

Les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge organitza les Jornades Construint i Alimentant Alternatives per a generar un espai de reflexió a la ciutat que aborde polítiques públiques que espenten per a fer front la crisi climàtica i garantir el dret a l'accés a l'habitatge.

Pròxima conferència, 16 de novembre

Les jornades continuaran dimarts que ve 16 de novembre amb la presentació de l'informe "Treball i Transició Ecològica. Fer front a la crisi des de la justícia social i ambiental", amb la participació de representants de sindicats i col·lectius socials. Serà a les 18.30 hores en l'Edifici Sindical, o pel canal de Youtube de les jornades.

El dijous 18 hi haurà una taula redona, a les 18.30 hores en el Menador, sobre polítiques públiques per a mobilitzar habitatge buit, garantir el dret a l'habitatge i fer front a l'especulació, amb la intervenció de Masoveres, Espai Comú i Ajuntament de Mataró.

El dimarts 23, Sarai Fariñas, tècnica de l'ONG CERAI, i María Sánchez, ambientòloga, abordaran, a les 18.30 en el Menador, polítiques per a fomentar la sobirania alimentària i reforçar la conservació de la biodiversitat.

Les jornades finalitzaran el 27 de novembre amb una demostració culinària amb productes de temporada amb la xef Cristina Ruiz. En la Cambra Agrària, a partir de les 11.30 hores.