17/05/2022

17-05-22 Marco en el comite de peticiones.jpg

​​​​​​​La Comissió Europea confirma de nou la gestió de l'Ajuntament en aquesta actuació cofinançada amb fons europeus

 

Àudio d'Amparo Marco

 

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha intervingut hui en la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per a defensar el projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l'avinguda Lledò. Una compareixença que es produeix una vegada la Comissió Europea ja ha avalat aquest projecte en concloure en un recent informe que es tracta d'una obra que "contribueix a promoure la mobilitat urbana sostenible" i que confirma que l'Ajuntament "va realitzar correctament una consulta pública i va tindre en compte peticions veïnals".

En la seua intervenció, l'alcaldessa ha defensat que l'actuació compleix amb els criteris per a optar als fons europeus i que es va triar perquè "ja comptava amb el màxim consens polític i social", en referència al fet que aquest era un projecte "inclòs en el Pla de Mobilitat aprovat l'any 2011 que no va comptar amb cap al·legació veïnal i que va ser aprovada en el ple de l'Ajuntament per tots els partits polítics". "Per tant, es tracta d'un projecte que compleix amb els requisits, fa de Castelló una ciutat més verda i naix del consens social i polític, i per això aquesta va ser la base per la qual vam triar aquest projecte", ha apuntat.

Així, Marco ha defensat que el projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l'avinguda Lledò compta amb els corresponents informes i estudis energètics que confirmen la reducció del CO i que també es va dur a terme una consulta pública en la qual es van implicar associacions veïnals, socials i institucionals que van realitzar 112 propostes de les quals s'han incorporat al projecte 85. L'alcaldessa ha explicat que en aquest procés "van participar 25 àrees socials i veïnals, entre ells el màxim òrgan consultiu de la ciutat com és el Consell Social de la Ciutat". Un procés en el qual també van participar 14 àrees de govern del propi Ajuntament, els tres grups municipals de l'oposició, entre altres col·lectius, i es van realitzar debats, tallers i jornades informatives, tal com ha reiterat davant la Comissió de Peticions.

Per tot això, ha sostingut que el de l'avinguda Lledò "és un projecte que s'emmarca dins del projecte de ciutat que defensem: una ciutat més sostenible, més accessible, més humana, més verda i més saludable".

Aquesta compareixença es produeix ja amb l'aval de la Comissió Europea, a través d'un informe sobre el projecte que conclou que "contribueix a promoure la mobilitat urbana sostenible" i que confirma que l'Ajuntament de Castelló "va realitzar correctament una consulta pública i va tindre en compte algunes de les peticions dels veïns". Aquest aval de la institució comunitària va arribar a mitjan passat mes d'abril.

En aquest sentit, aquest dimarts ha comparegut també un representant de la Comissió Europea que ha explicat que la institució europea va recaptar tota la informació i documentació pertinent i s'ha referit al citat informe que avala el projecte. "L'entitat de gestió del programa ens ha confirmat que, després del procés de participació, el projecte continua complint amb les condicions d'elegibilitat i aconsegueix els objectius esperats", ha manifestat. A més, ha indicat que es va realitzar "una consulta àmplia" i que, després de la informació rebuda "el projecte compleix amb la finalitat del programa".