03/09/2018

L'alcaldessa de Castelló destaca que es tracta d'un PG per a una ciutat més verda, inclusiva i moderna.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, insta als grups polítics amb representació en l'Ajuntament a tindre "sentit de ciutat" i "treballar sense partidismes perquè el Pla General tire endavant i Castelló siga una ciutat més verda, inclusiva i moderna". "El Pla General de Castelló plasma una nova manera d'entendre l'urbanisme que passa per la regeneració urbana, per retornar espais a la ciutadania, incorporar la perspectiva de gènere i apostar per la mobilitat sostenible", ha afegit Marco.

El Pla d'Ordenació Detallada eixirà a exposició pública aquesta setmana, després que en una primera fase s'exposara la documentació del Pla General Estructural. Una vegada es resolguen les al·legacions, la recuperació del planejament urbanístic estarà més a prop. La Conselleria de Vertebració del Territori haurà d'aprovar definitivament el Pla General Estructural i el ple haurà de donar el vistiplau al POP. Quan se supere aquesta tramitació, Castelló disposarà de nou de Pla General.

L'alcaldessa confia que aqueixa aprovació es faça efectiva en el termini de temps més breu possible "perquè Castelló recupere un marc urbanístic que genere confiança inversora". "El Pla General és un instrument per a impulsar l'economia, però cal fer-ho amb criteris de sensatesa, eficàcia i sostenibilitat", ha agregat.

El procés de tramitació del PG ha buscat agilitar els tràmits, al mateix temps que es facilita la consulta i participació ciutadana en els processos d'exposició pública. L'alcaldessa, que ha agraït l'esforç realitzat per l'equip tècnic municipal que està treballant en la redacció del Pla General, també ha destacat "la voluntat del Govern municipal d'aprovar un model de ciutat consensuat amb els diferents punts de vista polítics i, especialment, amb la ciutadania".

En aqueix sentit, ha destacat la "democratització" del Pla General amb els diferents processos participatius seguits, com els fòrums d'urbanisme Segle XXI, el procés de participació en els barris o les desenes de reunions mantingudes amb associacions, entitats, institucions, empreses, col·legis oficials, col·lectius socials, etcètera.