15/10/2020

20201015_AgendaUrbana.jpg

L'alcaldessa comparteix el projecte estratègic de ciutat en la jornada "Agenda Urbana. La metamorfosi de les nostres ciutats"

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la jornada Agenda Urbana. La metamorfosi de les nostres ciutats, en la que ha explicat el procés d'elaboració de l'Agenda Urbana de Castelló i l'oportunitat que suposa per a continuar transformant la ciutat amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica. Marco ha pres part telemàticament en la taula de debat Economia Urbana Sostenible de la jornada, celebrada de manera presencial a Sevilla i en la qual ha col·laborat la Federació Andalusa de Municipis i Províncies (FAMP), amb la participació del secretari general del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, David Lucas, i alcaldes, alcaldesses i representants municipals de diversos punts del país, entre ells Sevilla, Barcelona, Marbella o Saragossa.

"He pogut compartir l'experiència de Castelló amb l'elaboració de l'Agenda Urbana, amb la qual culminarem el procés de reflexió estratègica que vam iniciar en 2016 per a definir un model de ciutat que integrara les transformacions necessàries per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, aconseguir una societat més inclusiva i un municipi més sostenible", ha explicat l'alcaldessa. "Som una de les primeres ciutats pilot a Espanya en el disseny i implementació de l'Agenda Urbana, després de la signatura del conveni de col·laboració amb el Ministeri i això és un gran repte i una gran responsabilitat", ha reconegut Marco durant la seua intervenció.

El debat ha girat entorn de l'oportunitat de la reactivació econòmica en clau verda i com l'Agenda Urbana també posa el focus en la cerca de la productivitat, l'impuls dels sectors clau de l'economia local, la generació d'ocupació i la dinamització i diversificació de l'activitat econòmica, així com en el foment d'un turisme intel·ligent, sostenible i de qualitat. També s'ha abordat la importància de la digitalització i les tecnologies Smart City per a impulsar el creixement intel·ligent de les ciutats.

Marco ha ressaltat també la importància de la tracció i correcta gestió dels fons europeus per a articular projectes estratègics de ciutat que lideren el desenvolupament urbà i econòmic sostenible, intel·ligent i integrador. "Castelló és actualment una de les ciutats espanyoles amb millor taxa d'execució de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat i destaca en l'àmbit nacional per la seua capacitat per a la captació i gestió de fons europeus amb més de 40 milions d'euros per a projectes cofinançats per fons europeus obtinguts en els últims quatre anys", ha remarcat. "Els fons europeus són una importantíssima palanca de canvi per al desenvolupament local sostenible i per a impulsar projectes que fomenten la transició cap a una economia baixa en carboni", ha assegurat l'alcaldessa.