05/06/2017

Taula rodona Reciplasa 3.jpg

El debat, celebrat a l"edifici del Menador, va comptar amb la participació d"experts de diversos àmbits i va comptar amb la col·laboració de la Càtedra Reciplasa-UJI.

L"empresa pública per a la gestió de residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa ha celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient amb una taula rodona sobre els reptes en la gestió de residus. Sota el títol, Gestió de Residus Sòlids Urbans (RSU): reptes i alternatives de futur, representants de diversos àmbits van exposar la seua visió sobre aquesta matèria en el edifici del Menador de Castelló.

Així, Félix Hernández, director de la Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I ha exercit de moderador durant el debat. Els ponents han sigut César Rico Vallejo - Vocal de la Junta Directiva de Associació Nacional d"Empreses Públiques de Medi Ambient (ANEPMA) i director de Producció de LYMA, empresa pública de neteja i medi ambient de Getafe que ha parlat sobre la Recollida selectiva de Residus Urbans; José María Sánchez Hervás cap de la Unitat de Valorització Energètica de Combustibles y Residus, del departament d"Energia del CIEMAT (Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas) amb una ponència sobre la valorització energètica dels residus; Alodia Pérez Muñoz, responsable de recursos naturals i residus en Amigos de la Tierra, ha explicat quins són els reptes de la gestió de residus front a l"Horitzó 2020/2030 i, finalment, el director general de Canvi Climàtic i qualitat ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, ha parlat sobre la visió de l"administració autonòmica sobre la Gestió de Residus.

La presidenta de Reciplasa i vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, ha sigut l"encarregada d"obrir l"acte expressant la vàlua d"iniciatives com aquesta que poden obrir un debat sobre quina és la gestió que estem fent dels nostres residus. "Està bé que parlem sobre què fem amb el fem. Anem a estar molt pendents del debat per tal de veure quines idees podem aplicar a la gestió de Reciplasa. El tractament de residus urbans genera costos ecològics i econòmics, a més d"algunes controvèrsies sobre les tècniques que s"apliquen, per això hem d"anar buscant solucions per tal de reduir aquests costos i ser el més responsables possible amb el medi ambient", ha conclòs Brancal.