29/07/2020
Les jornades es desenvoluparan els dies 7 i 28 d'agost i el 18 de setembre i estudiaran l'espècie amb detectors ultrasons
La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló posarà en valor les colònies de rates penades del Molí la Font amb tres activitats divulgatives aquest estiu. El paratge municipal acull un dels grups més importants d'aquest mamífer d'Europa. Els assistents podran conèixer les seues propietats i estudiar-les a través d'estacions d'escolta amb detectors d'ultrasò.
El departament de Fernando Navarro organitza aquesta iniciativa en col·laboració amb la Fundació Limne amb l'objectiu de projectar la biodiversitat del terme municipal i destacar la rellevància de les rates penades en l'ecosistema. El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, subratlla que amb aquesta iniciativa s'incideix en una solució biològica de lluita contra les plagues i s'incrementa la presència d'un animal que està inclòs en els catàlegs espanyol i valencià d'espècies amenaçades.
Les tres jornades es desenvoluparan els dies 7 i 28 d'agost i el 18 de setembre. Les persones interessades poden inscriure's a través del correu electrònic: transicioecologica@castello.es.
En les mateixes es mostrarà com s'estudien les rates penades mitjançant estacions d'escolta amb detectors d'ultrasons dins del Molí la Font.
La convocatòria es durà a terme en la vesprada-nit, convidant als participants a una primera part teòrica que comptarà amb el suport d'una exposició sobre quiròpters dissenyada per la Fundació Limne. Després, ja de nit, se posaran en marxa les estacions d'escolta. Limne portarà 10 detectors d'ultrasons perquè els assistents aprenguen a analitzar les ratapinyades i un detector de temps expandit per a ajudar a la diferenciació de les espècies més complexes.
La Regidoria destaca que amb aquestes activitats pretén difondre la varietat de rates penades de Castelló, vincular a la ciutadania amb una espècie amenaçada i aconsellar-la per a col·laboració en accions contra la lluita de plagues.