31/03/2008
Un total de 91 famílies i 152 menors s´han beneficiat de les mesures del Servei Especialitzat d´Atenció a la Família (SEAFI) de l´Ajuntament de Castelló i que s´emmarca dins de la xarxa del sistema d´atenció social municipal, obert a tota la població en general encara que prioritza l´atenció a famílies en què es troben menors en situació de risc o amb els que ha sigut necessària l´aplicació de qualsevol mesura administrativa de protecció, segons ha explicat la regidora de Benestar Social, Carmen Amorós.
"Com sabeu, dins de les polítiques socials que du a terme l´Ajuntament de Castelló, sempre compromés amb la societat, la intervenció familiar ha suposat una aposta contundent i eficaç per a la resolució de conflictes, per la qual cosa dins del consistori han anat sorgint nous recursos, fruit de la preocupació social i la política que la família genera en la societat actual, com és el cas del SEAFI, que va nàixer al desembre del 2004", ha explicat l´edil.
Així, amb la creació d´este servei, l´Ajuntament de Castelló configura un recurs que servix com a suport pròxim al ciutadà, d´atenció personal, a fi de satisfer les necessitats canviants de les famílies ateses. "Any rere any, l´Ajuntament de Castelló ha decidit apostar per este servici que proporciona la intervenció en les famílies que ho necessiten, la qual cosa implica, per part de l´equip de govern que lidera i presidix el nostre alcalde Alberto Fabra un important compromís amb l´atenció especialitzada al servici de les famílies i els menors de la localitat", ha explicat Carmen Amorós, qui ha destacat que este servei "contribuïx a millorar el benestar de la societat, així com mitigar el patiment dels individus i les seues famílies, prevenint que les problemàtiques familiars es facen cròniques".
La finalitat d´este servei és capacitar a les famílies perquè siguen autònomes en la resolució de les seues pròpies problemàtiques, segons ha explicat la regidora Amorós.
NOVA EDICIÓ DEL TALLER PER A PARES
Així, l´edil ha recordat que des del SEAFI s´han dut a terme dos tallers d´àmbit preventiu. El primer d´ells ha sigut "nosaltres i el nostre bebé´ dirigit a famílies amb menors de 0 a 4 anys, i, el segon, "Les xiquetes i xiquets de tres anys´, per a famílies amb fills de tres anys.
En estos tallers s´han atés, durant el 2007 a un total de 35 famílies i 40 menors.
I precisament una nou edició d´eixe segon taller és la que ha presentat també Amorós en la roda de premsa que ha tingut lloc este matí. L´Ajuntament de Castelló tornarà a posar en marxa, des del 2 d´abril al 14 de maig, este taller dirigit a pares i mares amb xiquets de tres anys. L´horari serà els dimecres de 17.00 a 18.30 hores i s´impartirà en la ronda Millars, número 14 -seu d´AMICS-. "Este taller municipal és gratuït i des del consistori s´han remés cartes a les guarderies i centres escolars a fi d´informar sobre este servei als pares amb xiquets nascuts en el 2005", ha dit Carmen Amorós.
Els temes que es tractaran seran les característiques d´estos xiquets i xiquetes, les estratègies d´afrontament per a progenitors amb fills en esta etapa, les respostes dels pares amb fills en eixa edat, les rabinades, els zeles, les actituds desafiadors, les pors, els negativismes, la primera escolarització, l´educació viària infantil i l´educació en igualtat d´oportunitats.
"Es tracta, perquè, d´afavorir una relació familiar saludable, promoure un vincle segur entre pares i fills d´eixa edat, facilitar l´adaptación dels pares als canvis evolutius dels seus fills, previndre i detectar relacions familiars disfuncionals i informar i orientar sobre el procés d´escolarització en educació infantil i la seua rellevància en el procés formatiu", ha explicat la regidora Carmen Amorós, qui ha mostrat la seua satisfacció per l´alt grau d´acceptació que han tingut este tipus d´iniciatives de l´Ajuntament de Castelló per part dels castellonencs.