25/05/2017

25-05-2017 jornada cuina sostenible.jpg

La regidora Sara Usó destaca que aquesta jornada permetrà aprendre a cuinar les Ecotrufis, un berenar sostenible.

Difondre els avantatges, ambientals i saludables, dels aliments de temporada i proximitat. Est és un dels objectius de la nova jornada de Castelló + Sostenible, que torna aquest dissabte, 27 de maig, a la plaça Major amb tallers i dinàmiques centrades en l'alimentació sostenible. Aquesta jornada també comptarà amb un àrea didàctica on s'explicarà la importància de consumir productes locals, de temporada, ecològics i de proximitat.

En aquesta, els més xicotets coneixeran les principals fruites i verdures de temporada i els aliments locals més representatius per a aprendre els beneficis ambientals, socials i econòmics que comporta la seua elecció. A més, els xiquets i xiquetes, mitjançant un Xou Cooking a càrrec de l'empresa "Cuinatur, Menjadors Escolars Sostenibles", aprendran a cuinar les Ecotrufis, un berenar molt sostenible i saludable.

La cinquena de les jornades de la campanya de sostenibilitat ambiental d'enguany es desenvoluparà d'11:00 a 14:00 hores en un espai tan emblemàtic de la ciutat de Castelló com l'és la Plaça Major.

Aquesta jornada destinada l'alimentació sostenible que impulsa la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, dirigida per Sara Usó, és necessària perquè l'alimentació de proximitat permet fomentar l'economia de Castelló, ajuda a reduir el CO2 en l'atmosfera derivat del transport a llargues distàncies i permet recuperar els sabors tradicionals i locals de Castelló.

Amb aquestes activitats l'Ajuntament de Castelló té l'objectiu de promoure valors de sostenibilitat ambiental a través de l'organització d'una jornada mensual, celebrada en dissabte, dirigida als xiquets i xiquetes i a un públic familiar. D'una forma pedagògica, se celebren una sèrie d'activitats, jocs, tallers i dinàmiques enfocades a educar i crear consciència en els més xicotets sobre la cura i protecció del medi ambient.